Skip to main content

Gedragsleer honden

Ontdek de fascinerende wereld van hondengedrag

Ben jij een hondenliefhebber die altijd al gefascineerd is geweest door het gedrag van deze viervoeters? Wil je leren hoe je dit gedrag beter kunt interpreteren en daardoor een nog diepere band met je hond kunt opbouwen?
Dan geeft deze opleiding je de kans om je passie om te zetten in expertise!

Wat kun je verwachten van deze opleiding?

In zes dagdelen leer je alles over lichaamstaal, leerprincipes, leeftijdsfases, emoties en het meest voorkomende probleemgedrag bij honden zoals agressie en angst.
De laatste wetenschappelijke inzichten komen aan bod en er is volop ruimte voor persoonlijke inbreng.
De opleiding wordt verzorgd door Hans Schnock, Kynologisch Gedragstherapeut, met ruim 30 jaar ervaring.

Sluit je aan bij de groeiende groep liefhebbers die hun hond beter willen leren begrijpen en begin aan een reis vol leren, ontdekken en inspireren!

Inhoud van de lesavonden

Lesdag 1. Lichaamstaal
Leer je hond lezen. Herken de (soms subtiele) signalen die je hond geeft. Aan de hand van videomateriaal gaan we dieper in op hoe je kunt herkennen of een hond stress ervaart, onzeker, agressief of angstig is.

Lesdag 2. Hoe leren honden?
Welke leerprincipes kunnen we bij honden onderscheiden en hoe kunnen we deze als eigenaar sturen en beïnvloeden? Wat is de defintie van belonen en corrigeren en hoe pas je dit in de praktijk dan toe? Ook gaan we dieper in op het verschil tussen begrenzen en straffen en de ontwikkeling van training en opvoedingsmethodieken in de laatste jaren.

Lesdag 3. Motivatiefactoren
Wat drijft de hond om tot bepaald gedrag te komen? Waarom reageert een hond op een bepaalde prikkel en een andere hond niet? Aspecten als erfelijkheid, gezondheid, socialisatie en leerervaringen komen uitgebreid aan bod.

Lesdag 4. Emoties en Levensfases
Door recent wetenschappelijk onderzoek weten we steeds meer over emoties zoals vreugde, woede en angst bij honden. In deze lesdag nemen we ze door en staan we ook stil hoe je als eigenaar het welzijn van je hond kunt verbeteren. Tevens bespreken we specifieke levensfases zoals pups, puberteit en senior honden.

Lesdag 5. Agressie
Wat is de functie van agressie? Waardoor zet een hond agressie in en hoe kun je als eigenaar dit gedrag bijsturen en welke hulp heb je hier eventueel bij nodig van een therapeut of instructeur? We bespreken onder meer uitvallen naar andere honden, agressie naar mensen en bezitsagressie.

Lesdag 6. Angst
Wat is het verschil tussen Fear en Anxiety? Moet je een bange hond negeren? Wat te doen als een hond verlatingsangst heeft? Dit en meer bespreken we op de laatste lesdag van de opleiding.

Kosten

De kosten voor de totale opleiding bedragen € 175,00. Dit is inclusief een digitaal verstrekt naslagwerk.

Inschrijven voor een losse lesavond kan alleen als de opleiding niet volgeboekt is. Stuur een mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) voor de voorwaarden.

Aanmelden 

Deze opleiding wordt vanaf 2025 gegeven. Exacte data en locatie volgen zo snel mogelijk!