Skip to main content

Hans Schnock

Mijn hele leven word ik al omringd door honden. Ik heb zelf lange tijd Gehoorzaamheidscursussen en Behendigheid met mijn eigen honden (in het verleden Golden Retrievers en momenteel een Clumber Spaniel) gedaan en de wens groeide om instructeur te worden. Hiervoor volgde ik de opleidingen Algemene Vorming (AV) en Omgang Hond (OH) bij O&O, de Nederlandse Vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding en –opleiding.

AV biedt een fundamentele basiskennis over honden. OH leidt instructeurs op in het vormgeven en uitvoeren van opvoedingscursussen aan hondeneigenaren. Na het behalen van beide diploma’s heb ik bij dezelfde instelling de cursussen Puppy Instructeur, Clickertraining en Motivatie trainingen gedaan. Inmiddels ben ik ruim 20 jaar actief als instructeur gehoorzaamheid bij de KC Roermond-Echt.

De meeste mensen volgen een cursus om gezellig met hun hond te trainen en probleemgedrag te voorkomen. Er is echter ook een groep mensen die werkt aan reeds ontstane problemen. Dat deed mij besluiten om de opleiding voor Kynologisch Gedragstherapeut te gaan volgen, bij kynologisch adviesbureau DogVision. Mijn keuze viel op DogVision omdat het een erkende en gerenommeerde opleiding is. In 2009 heb ik de opleiding met succes afgerond en mag me Kynologisch Gedragstherapeut noemen.

In datzelfde jaar heb ik HACR opgericht. In eerste instantie met de nadruk op Gedragstherapie, maar in de loop der jaren is de focus steeds verder verschoven naar educatie en voorlichting.

Naast mijn studie op "hondengebied" ben ik me in de loop van de tijd steeds meer gaan verdiepen in het gedrag van mensen. Mensen worden immers door mij gecoached om vervolgens hun hond te coachen. Door het volgen van de opleiding Organisatie- en Toegepaste Psychologie is mijn kennis op dit vakgebied enorm vergroot.

Ik ben aangesloten bij de APDT BeNe (lidnummer NL00227) en bij de Raad van Beheer als erkend Kynologisch Instructeur..

ik geef deze cursussen:

  • Hoofddocent Instructeursopleiding

  • Cursussen voor instructeurs en hondenbezitters