Skip to main content

Hans Schnock

Mijn hele leven word ik al omringd door honden. Ik heb zelf lange tijd Gehoorzaamheidscursussen,  Behendigheid, Prakrijkspeuren en Detectie met mijn eigen honden (Golden Retrievers en een Clumber Spaniël) gedaan en de wens groeide om instructeur te worden. Hiervoor volgde ik de opleidingen Algemene Vorming (AV) en Omgang Hond (OH) bij O&O, de Nederlandse Vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding en –opleiding.

Na het behalen van beide diploma’s heb ik bij dezelfde instelling de cursussen Puppy Instructeur, Clickertraining en Motivatie trainingen gedaan. Inmiddels ben ik ruim 30 jaar actief als instructeur gehoorzaamheid bij de KC Roermond-Echt.

De meeste mensen volgen een cursus om gezellig met hun hond te trainen en probleemgedrag te voorkomen. Er is echter ook een groep mensen die werkt aan reeds ontstane problemen. Dat deed mij besluiten om de opleiding voor Kynologisch Gedragstherapeut te gaan volgen, bij kynologisch adviesbureau DogVision. Mijn keuze viel op DogVision omdat het een erkende en gerenommeerde opleiding is. In 2009 heb ik de opleiding met succes afgerond en mag me Kynologisch Gedragstherapeut noemen.

In datzelfde jaar heb ik HACR opgericht. In eerste instantie met de nadruk op Gedragstherapie, maar in de loop der jaren is de focus steeds verder verschoven naar educatie en voorlichting.

De laatste jaren heb ik me ook steeds meer verdiept in Neuswerk omdat ik ervan overtuigd ben geraakt dat dit enorm welzijnsbevorderend voor honden kan zijn. Bij Tinley heb ik de opleidingen Neuswerk 1, 2 en 3 en de opleiding tot Activiteitencoach afgerond.

Naast mijn studie op "hondengebied" ben ik me in de loop van de tijd steeds meer gaan verdiepen in het gedrag van mensen. Mensen worden immers door mij gecoached om vervolgens hun hond te coachen. Door het volgen van de opleiding Organisatie- en Toegepaste Psychologie is mijn kennis op dit vakgebied enorm vergroot.

Ik ben aangesloten bij de Raad van Beheer als erkend Kynologisch Instructeur.