Skip to main content

Helga Hendriks

Mijn leven lang ben ik al omringd door dieren; ik ben opgegroeid tussen de paarden en honden en sinds ik mijn ouderlijk huis heb verlaten, heb ik eerst een hele lieve beagle gehad en nu twee geweldige labradors.
Mijn oudste labrador is de aanleiding geweest voor mijn speurtocht naar kennis over het gedrag van honden en hun taal. Om de doodeenvoudige reden dat ik mijn eigen pup niet begreep.

Ik wilde haar zo graag 'verstaan', dat ik echt alles te weten wilde komen over de lichaamstaal van honden. Ik vond dit dermate interessant, dat mijn zucht naar kennis hierover niet te stoppen was (en is).
Ik wilde boven alles andere mensen helpen om hun hond te leren begrijpen. Zodat ze zelf konden ervaren dat het leuk is om samen met je hond bezig te zijn zonder gefrustreerd te raken door onbegrip.

De eerste stap was de opleiding kynologisch instructeur bij o&o; het diploma mocht ik in 2013 in ontvangst nemen.
Daarna smaakte het naar meer en ben ik de instructeursopleiding gaan volgen bij HACR. Deze heb ik in 2014 afgerond. 

In 2016 kwam ik in aanraking met impulscontrole. Ik vind dit zo’n mooie manier van omgaan met je hond, dat ik me meteen aanmeldde bij Kynologisch Gedragscentrum Delphi voor de instructeursopleiding ICD; alle drie modules heb ik met een positief resultaat afgerond.

In datzelfde jaar maakte ik kennis met nóg een mooie tak van sport in de hondenwereld: mantrailen. Ik heb met mijn eigen honden meegedaan aan een workshop en we waren meteen verslaafd. Hoe gaaf is het om op deze manier met je hond samen te werken? Om je hond te kunnen lezen op het spoor, terwijl hij geniet van wat hij het allerliefste doet: zijn neus gebruiken. Deze ervaring leidde ertoe dat ik ook hiervoor op zoek ging naar een instructeursopleiding. Ik koos voor opleidingsinstituut Animale.
Aangezien de inzichten blijven veranderen zal ik voorlopig nog niet uitgeleerd zijn.

Lid van de APDT-BeNe onder nummer: NL00237.  De brancheorganisatie van Kynologisch Instructeurs in Nederland en België.

Geaccrediteerd instructeur SPPD.  De brancheorganisatie voor diergedragsdeskundigen

 

ik geef deze cursussen:

  • Neuswerk