Skip to main content

HR Eigenaren en netwerk

Hoe bereik en motiveer je de eigenaar van een HR hond

De begeleiding van een eigenaar van een Hoog Risico Hond vraagt speciale vaardigheden van een Kynologisch Instructeur. In deze ééndaagse workshop besteden we aandacht aan hoe je cursisten kunt bereiken en motiveren om preventief met hun hond aan de slag te gaan. 

Hoe bereid je je voor? Hoe ga je om met eventuele weerstand tegen trainingsmethodieken? Hoe ver beweeg je mee? Wanneer verwijs je door en naar wie?

Er is aandacht voor didactische methodes, leerprincipes bij mensen en de verschillende persoonlijkheidstypen.

Tenslotte bespreken we hoe je een netwerk met gemeente, politie, dierenarts en gedragstherapeuten kunt opbouwen.

Deze workshop maakt deel uit van de opleiding tot Kynologisch Instructeur VIP (Veiligheid, Interventie & Preventie). Sinds 2021 leidt een combinatie van nascholingen door erkende opleiders tot de aanvullende titel voor Kynologisch Instructeur VIP. De kynologisch instructeur die deze opleiding heeft gevolgd, is gespecialiseerd in preventie van bijtincidenten en begeleiding van honden met een verhoogd risico op bijtgedrag op het trainingsveld. Kynologisch Instructeurs, benoemd door de Raad van Beheer zullen vermeld worden met deze aanvullende kwalificatie bij voltooien van alle nascholingen binnen deze opleiding.

De workshop wordt gegeven op 17 november 2024 in het Clubgebouw van KC Roermond Echt in Sportpark De Bandert in Echt en duurt van 10.00 tot circa 16.00 uur.
De kosten voor deelname bedragen € 100,00. Dit is inclusief een digitaal verstrekte Reader maar exclusief lunch en consumpties (deze zijn tegen betaling te verkrijgen in het Clubgebouw).

Het maximaal aantal deelnemers is 20 en het minimaal aantal deelnemers 10.

Van deelnemers wordt verwacht dat ze binnen twee weken na deelname een portfolio opdracht inleveren.

Bij voldoende beoordeling en tijdige inlevering wordt een Certificaat verstrekt.

De Raad van Beheer - CKI kent 30 accreditatiepunten (categorie A) toe aan deze Workshop.