Esther Timmermans

Ik ben Esther Timmermans en samen met mijn hond Elza (Boerenfox) en partner woon ik in de gemeente Sintmichielsgestel.

Ik heb dieren en vooral hun gedrag altijd al inspirerend gevonden, maar pas tijdens mijn studie is de interesse in (probleem)gedrag bij honden echt ontstaan.

Na het VWO ben ik eerst naar de HAS in Den Bosch gegaan voor de studierichting dier- en veehouderij, gevold door nog 2 jaar Wageningen universiteit om af te studeren in de richting Animal Science (adaptatie fysiologie). Tijdens mijn afstudeeropdracht ben ik in aanraking gekomen met kynologisch adviesbureau  DogVision en ben ik gestart met enkele modules. Mijn enthousiasme werd enkel groter en in 2006 heb ik mijn diploma als kynologisch instructeur behaald. Ik ben meteen aan de slag gegaan bij KC Roermond-Echt, waar ik tot 2019 met veel plezier les heb gegeven.  (APDT BeNe lidmaatschap nr. NL00241).

Ik vind het niet alleen erg leuk om mensen meer over het gedrag van hun hond te leren, ik wilde ook oplossingen kunnen bieden voor gedragsproblemen. De rest van de opleiding tot gedragstherapeute heb ik afgerond bij DogVision en in mei 2014 heb ik mijn diploma mogen ontvangen. Onder de naam Dogs Inc. werk ik als kynologisch gedragstherapeute en bied ik mensen hulp aan bij gedragsproblemen, privé lessen en lezingen over hondengedrag.

Het overdragen van kennis vind ik heel belangrijk en om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en nieuwe inzichten in hondengedrag, volg ik jaarlijks meerdere seminars, workshops en lezingen.

ik geef deze cursussen:

  • Praktijkles Wandelen zonder trekken

  • Beoordelaar praktijklessen

Honden Adviescentrum Roermond

Welkom bij Honden Adviescentrum Roermond (HACR). Onze missie is het opleiden van instructeurs en het voorlichten van eigenaren aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
©2020 Honden Adviescentrum Roemond