• Deel 1 van de cursus heeft mij een behoorlijke dosis bewustwording opgeleverd, wat betreft het zien van de hond in het algemeen en natuurlijk het zien van Cosmo in het bijzonder. De kleur van de bril waar ik door kijk is behoorlijk veranderd. Mij was voorheen niet eens duidelijk dat ik een brilletje nodig had. Hiervoor ben ik je heel erg dankbaar. De kwaliteit van de relatie die ik met Cosmo heb is hierdoor namelijk vele malen beter geworden. En daar heb ik - en hopelijk ook Cosmo - dus elke dag profijt van. De cursus is absoluut de moeite waard voor iedereen die ook maar iets met honden heeft of denkt te hebben. Zelfs mensen met een hekel aan honden of angst voor honden zouden hier iets aan hebben. Een hele toegankelijke cursus, goed concept, goede opzet/voorbereiding en educatief van hoge kwaliteit.

  M. Kretzers

 • Super gemotiveerde eigenaar Hans Schnock verzorgt een geweldig goede cursus voor iedereen die met honden bezig wil zijn. De verdiepingscursus is een perfecte basis van iedere honden instructeur! Daarnaast geeft hij super lezingen over vuurwerkangst, dominantie theorie enz

  H. Hendriks

 • Een tijdje geleden module B van de cursus Kynologisch Instructeur bij HACR afgerond. Het was voor mij een zeer leerzame maar ook heel verfrissende cursus, doorspekt met nieuwe ideeën, inzichten en leermomenten. Hans weet de cursisten prima te boeien, loodst iedereen op een veilige manier door de lessen heen en is daarbij naast zeer kundig instructeur een geweldige coach! Er wordt diep op de stof ingegaan, zeker waar het herkenning van gedragsproblemen bij de honden betreft, dit weten te plaatsen en een passend advies aan de eigenaar te geven. Ook communicatie met cursisten, mede-instructeurs en bestuur komt uitgebreid aan de orde. Ik mag zeggen dat ik al geruime tijd instructeur ben en in 2000 heb ik mijn instructeursdiploma behaald bij Cynophilia. Door de jaren heen heb ik een aantal workshops gevolgd. Zonder deze anderen te kort te doen zeg ik met meer dan 100% overtuiging dat Module A en B van HACR mij veel verder gebracht hebben dan waar ik was voordat ik aan deze cursus ging deelnemen. Hans, CHAPEAU! ga zo door! Vandaag met veel plezier en enthousiasme aan module C begonnen het derde en laatste gedeelte.

  B. Janssen

 • Goede cursus die elke hondenbezitter zou moeten doen. Het is de investering in tijd meer dan waard. Je leert veel over houding en gedrag van honden, signalen die de hond geeft, hoe je al dan niet kunt corrigeren. Ook krijg je informatie over de verschillende leeftijdsfasen. Mooi vond ik het hoe Hans om ging met het fenomeen alternatieve geneeswijzen. Zeer respectvol. In kort tijdsbestek ben je met een heleboel belangrijke facetten van hondengedrag in aanraking gekomen. Een echte aanrader!

  A. Truijen

 • Ik heb onlangs module B van de cursus Kynologisch Instructeur bij HACR afgesloten met een zeer positief gevoel. Hans creëert een veilig oefen/leerklimaat. Hans geeft open en eerlijke feedback dat ervoor zorgt dat je kan groeien in je zelfvertrouwen en zelfkennis.

  E. Ruiten

 • Recentelijk heb ik de opleiding tot Kynologisch Instructeur afgerond bij HACR. Alle modules heb ik met plezier gevolgd, waarbij Hans zeer goed in staat was om de benodigde kennis over te brengen, iedere les weer opnieuw boeiend, uitdagend en leuk te houden, en te inspireren om meer te willen weten en beter te worden in mijn eigen kennis en kunde. Met name de module over de mens achter de hond en de praktijk module, waar je dus echt als instructeur staat te oefenen, heb ik als extreem boeiend en inspirerend ervaren. Niet alleen leer je de benodigde theorie, maar je bent ook bezig met het leren herkennen van signalen van de hond en evenzo belangrijk van de mens bij de hond en hoe met deze in de praktijk om te gaan. Daarnaast vind ik het concept van continue de goede dingen (tops) en de verbeterpunten (tips) te horen en zelf te moeten benoemen bij je collega-cursisten een eye-opener over de manier waarop je er als instructeur toch maar voorstaat, dat zijn concrete dingen waar je iets mee kunt. Ik ben me nu veel meer bewust van mijn sterke punten en nog meer van mijn valkuilen. Iets om zeker rekening mee te houden om door te groeien tot het beeld van instructeurs dat ik graag zie. Al met al ben ik door deze opleiding nog meer gemotiveerd en geïnspireerd geraakt, naast natuurlijk alle extra kennis en kunde die je opdoet. Van alle instructeurs opleidingen die ik al gevolgd heb, staat deze hier echt boven aan het lijstje van TOP opleidingen.

  M. Reiners