• Hans Schnock, Eigenaar, Docent Kynologisch Instructeur, Coaching en Teambuilding

  Mijn hele leven word ik al omringd door honden. Ik heb zelf lange tijd Gehoorzaamheidscursussen en Behendigheid met mijn eigen honden (in het verleden Golden Retrievers en momenteel een Clumber Spaniel) gedaan en de wens groeide om instructeur te worden. Hiervoor volgde ik de opleidingen Algemene Vorming (AV) en Omgang Hond (OH) bij O&O, de Nederlandse Vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding en –opleiding.

  AV biedt een fundamentele basiskennis over honden. OH leidt instructeurs op in het vormgeven en uitvoeren van opvoedingscursussen aan hondeneigenaren. Na het behalen van beide diploma’s heb ik bij dezelfde instelling de cursussen Puppy Instructeur, Clickertraining en Motivatie trainingen gedaan. Inmiddels ben ik ruim 20 jaar actief als instructeur gehoorzaamheid bij de KC Roermond-Echt.

  De meeste mensen volgen een cursus om gezellig met hun hond te trainen en probleemgedrag te voorkomen. Er is echter ook een groep mensen die werkt aan reeds ontstane problemen. Dat deed mij besluiten om de opleiding voor Kynologisch Gedragstherapeut te gaan volgen, bij kynologisch adviesbureau DogVision. Mijn keuze viel op DogVision omdat het een erkende en gerenomeerde opleiding is. In 2009 heb ik de opleiding met succes afgerond en mag me Kynologisch Gedragstherapeut noemen.

  Naast mijn studie op "hondengebied" ben ik me in de loop van de tijd steeds meer gaan verdiepen in het gedrag van mensen. Mensen worden immers door mij gecoached om vervolgens hun hond te coachen. Door het volgen van de opleiding Organisatie- en Toegepaste Psychologie is mijn kennis op dit vakgebied enorm vergroot.

  Ik ben aangesloten bij de APDT BeNe (lidnummer NL00227) en bij de Raad van Beheer als erkend Kynologisch Instructeur.

 • Ellen Beckers - de Graaf, Docent Kynologisch Instructeur

  In 2007 kwam Labrador Retriever Ceská op mijn pad. Dat haar komst zo bepalend zou zijn voor de verdere verloop van mijn leven had ik toen niet kunnen bevroeden. Door haar ben ik me in de kynologie gaan verdiepen en kwam van het een het ander.

  Sinds 2011 ben ik Kynologisch instructeur (APDT BeNe lidmaatschap nr. NL00245, CKI geregistreerd bij de Raad van Beheer) en sinds 2014 Kynologisch gedragstherapeut (aangesloten bij het Dogvision Netwerk van Gedragstherapeuten). Mijn opleiding tot Kynologisch Instructeur heb ik bij O & O gedaan, en mijn opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut bij Dogvision.

  Anderhalf jaar heb ik als gastgezinbegeleider gewerkt bij Hulphond Nederland en heb daar veel ervaring en kennis opgedaan die mij nog dagelijks van pas komt.

  Bij de KC Roermond en Echt e.o. heb ik van 2011 tot 2017 als instructeur les gegeven.

  Op1lijn is mijn eigen hondenschool en praktijk voor hondengedragstherapie. Naast “reguliere” opvoedingscursussen leg ik mij toe op thema lessen zoals ontspannen wandelen, impulscontrole en mijn grote passie recreatieve jachttraining.

  Ceská en Mistek zijn mijn twee Labradors waarmee ik ook de nodige activiteiten heb ondernomen en neem. Ondanks haar hoge leeftijd vindt Ceska mantrailen helemaal het einde. Voor Mistek is Jachttraining helemaal haar ding en doen we soms met jachtproeven mee. Daarnaast heb ik af en toe een nestje Labradors waarbij ik een goede gezondheid en een fijn karakter erg belangrijk vind.

  Aangezien “hondenwereld” erg in ontwikkeling is volg ik jaarlijks meerdere seminars en workshops om mijn kennis op peil te houden.

 • Helga Hendriks, Docent Kynologisch Instructeur

  Mijn leven lang ben ik al omringd door dieren; ik ben opgegroeid tussen de paarden en honden en sinds ik mijn ouderlijk huis heb verlaten, heb ik eerst een hele lieve beagle gehad en nu twee geweldige labradors.

  Mijn oudste labrador is de aanleiding geweest voor mijn speurtocht naar kennis over het gedrag van honden en hun taal. Om de doodeenvoudige reden dat ik mijn eigen pup niet begreep.

  Ik wilde haar zo graag 'verstaan', dat ik echt alles te weten wilde komen over de lichaamstaal van honden. Ik vond dit dermate interessant, dat mijn zucht naar kennis hierover niet te stoppen was (en is).
  Ik wilde boven alles andere mensen helpen om hun hond te leren begrijpen. Zodat ze zelf konden ervaren dat het leuk is om samen met je hond bezig te zijn zonder gefrustreerd te raken door onbegrip.

  De eerste stap was de opleiding kynologisch instructeur bij o&o; het diploma mocht ik in 2013 in ontvangst nemen.
  Daarna smaakte het naar meer en ben ik de instructeursopleiding gaan volgen bij HACR. Deze heb ik in 2014 afgerond. 

  In 2016 kwam ik in aanraking met impulscontrole. Ik vind dit zo’n mooie manier van omgaan met je hond, dat ik me meteen aanmeldde bij Kynologisch Gedragscentrum Delphi voor de instructeursopleiding ICD; alle drie modules heb ik met een positief resultaat afgerond.

  In datzelfde jaar maakte ik kennis met nóg een mooie tak van sport in de hondenwereld: mantrailen. Ik heb met mijn eigen honden meegedaan aan een workshop en we waren meteen verslaafd. Hoe gaaf is het om op deze manier met je hond samen te werken? Om je hond te kunnen lezen op het spoor, terwijl hij geniet van wat hij het allerliefste doet: zijn neus gebruiken. Deze ervaring leidde ertoe dat ik ook hiervoor op zoek ging naar een instructeursopleiding. Ik koos voor opleidingsinstituut Animale en sinds 2017 mag ik me Imas-animale speurhondeninstructeur noemen.
  Aangezien de inzichten blijven veranderen zal ik voorlopig nog niet uitgeleerd zijn.

  Lid van de APDT-BeNe onder nummer: NL00237.  De brancheorganisatie van Kynologisch Instructeurs in Nederland en België.

  Geaccrediteerd instructeur SPPD.  De brancheorganisatie voor diergedragsdeskundigen

  Geaccrediteerd instructeur Imas-animale speurhondeninstructeur. (Kennis/opleidingsinstituut op het gebied van mantrailing).

 • Jonie Frencken, Docent Kynologisch Instructeur

  Ik ben Kynologisch Instructeur sinds 2016 (opleiding afgerond bij HACR) en ben naast het lesgeven op een hondenschool werkzaam als dierenarts-assistente. Vanwege mijn werk als assistente, onze Gordon Setter Jazz en het volgen van cursussen en workshops ben ik me steeds meer gaan verdiepen in hondengedrag. Een voor mij logische stap was om vervolgens te starten met een eigen hondenschool om mensen te begeleiden bij het opvoeden van de hond. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de band tussen de eigenaar en zijn hond versterkt wordt. Bij het geven van cursussen en workshops is dat mijn belangrijkste doel.

  Behalve de opleiding voor Kynologisch Instructeur heb ik instructeursopleidingen gevolgd voor zowel Mantrailing als Kind & Hond.

  Ook ik ben aangesloten bij APDT BeNe (lidnummer NL00238).

 • Joyce van Lienden - Lowis, Docent Kynologisch Instructeur

  Van huis uit ben ik opgegroeid met Boxers. Met onze eerste eigen Boxer zijn we met een puppycursus begonnen en vanaf dat moment ben ik besmet geraakt met het "opleidingsvirus". Ik geef al geruime tijd les bij KC Roermond Echt en heb mijn diploma Kynologisch Instructeur bij HACR behaald.

  Na een Boxer is er nog een Engelse Springer Spaniel bijgekomen en met beide honden heb ik een breed pallet van activiteiten gedaan, waaronder Obedience, Agility, Mantrailen, Cirkel training, Balans en nog heel veel meer workshops. Allemaal op recreatief niveau.

  Mijn credo is dat mijn honden en ik plezier moeten hebben in de activiteiten die we doen en dit probeer ik ook op mijn cursisten over te dragen. Kijk niet naar wat niet lukt, maar vooral naar wat je wel op een positieve manier kunt bereiken.

 • Carine Stuurman - Jansen, Docent Kynologisch Instructeur

  Kynologisch instructeur, docente, fokker en TTouch coach

  Wij fokken vanaf  2001 labrador retrievers onder de naam van Meinweg Labradors.                                           

  Mijn passies zijn naast honden en mijn man, lesgeven, fotograferen en schrijven (lesmethodes Engels MBO en artikelen/ boek over gehoorzaamheid, gedrag en gezondheid labradors).

  Ik heb veel workshops en opleidingen binnen de kynologie gedaan en ben onder meer in het bezit van de diploma´s KK1, KK2, Homeopathie voor dieren, Algemene Vorming en Omgang Hond (Instructeursdiploma O&O). Gedragsmodules 1 t/m 4 DogVision en gecertificeerd TTouch coach.

  Na mijn studie Engels heb ik een post-HBO studie gedaan – Hoger Management voor de dienstverlenende sector richting communicatie en communicatietrainer.  Een studie waar ik nog dagelijks profijt van heb. In het “normale” leven ben ik naast docente Engels, PR coördinator op een school voor voortgezet onderwijs en MBO. Tevens ben ik instructeur bij de KC Roermond-Echt (CKI gecertificeerd),  geef ik les aan  KK1 en KK2 studenten  in de vakken voeding & vertering, gezondheid en fysiologie en voortplanting en geef ik lezingen.

  Ik vind het ontzettend leuk om les te geven en studenten/ cursisten weer wat van mijn kennis en ervaring mee te geven waarbij ik zelf ook iedere keer weer veel leer.

 • Willy Papenhoven, Docent Kynologisch Instructeur

  Sinds een aantal jaar ben ik bij KC Roermond Echt actief als Kynologisch Instructeur. Mijn opleiding heb ik gedaan bij HACR, gevolgd door talloze workshops op heel diverse gebieden. Onze huisgenoten zijn een Border Collie, een Gebergshond, een Japanse Spits en twee Friese Stabijs. Met de Border Collie wil mijn dochter Behendigheid gaan doen. Sporadisch fok ik een nestje Stabijs waarbij karakter en gezondheid van het ras op de voorgrond staan. Luna, de Gebergshond, is een hond met een rugzakje, waarvan ik veel geleerd heb over lichaamstaal en gedrag van honden.
   
  Vanuit mijn para veterinaire achtergrond heb ik bijzondere belangstelling voor beweging en gezondheid van de hond. Naast de reguliere lessen geef ik vanuit deze belangstelling ook cursussen Balans voor beginners en gevorderden.
  Ik ervaar deze vorm van training als bijzonder nuttig, maar maak me soms zorgen over het feit dat de risico's te snel over het hoofd worden gezien.
   
  Mijn doelstelling is daarom ook om de toekomstige instructeurs te wijzen op de voordelen van Balans, maar ook op het feit dat het kennis en een geoefend oog vergt om blessures te voorkomen.
 • Esther Timmermans, Docent Kynologisch Instructeur

  Ik ben Esther Timmermans en samen met mijn hond Elza (Boerenfox) woon ik in de gemeente Roermond. 

  Ik heb dieren en vooral hun gedrag altijd al inspirerend gevonden, maar pas tijdens mijn studie is de interesse in (probleem)gedrag bij honden echt ontstaan.

  Na het VWO ben ik eerst naar de HAS in Den Bosch gegaan voor de studierichting dier- en veehouderij, gevold door nog 2 jaar Wageningen universiteit om af te studeren in de richting Animal Science (adaptatie fysiologie). Tijdens mijn afstudeeropdracht ben ik in aanraking gekomen met kynologisch adviesbureau  DogVision en ben ik gestart met enkele modules. Mijn enthousiasme werd enkel groter en in 2006 heb ik mijn diploma als kynologisch instructeur behaald. Ik ben meteen les gaan geven bij KC Roermond-Echt, waar ik nu nog steeds met veel plezier les geef (APDT BeNe lidmaatschap nr. NL00241).

  Ik vind het niet alleen erg leuk om mensen meer over het gedrag van hun hond te leren, ik wilde ook oplossingen kunnen bieden voor gedragsproblemen. De rest van de opleiding tot gedragstherapeute heb ik afgerond bij DogVision en in mei 2014 heb ik mijn diploma mogen ontvangen. Onder de naam Dogs Inc. werk ik als kynologisch gedragstherapeute en bied ik mensen hulp aan bij gedragsproblemen, privé lessen en lezingen over hondengedrag.

  Het overdragen van kennis vind ik heel belangrijk en om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en nieuwe inzichten in hondengedrag, volg ik jaarlijks meerdere seminars, workshops en lezingen.

 • Paul Hermans, Docent, Creatief Coach

  Ik werk als Creatief Coach en Loopbaanadviseur bij de gemeente Venlo, waar ik medewerkers begeleid in hun (levens)loopbaanontwikkeling. Ik reik creatieve middelen aan om het bewustwordingsproces op gang te brengen. Schilderen, boetseren of tekenen zijn voorbeelden hiervan. Beeldend werken werkt heel verhelderend en zet je oog in oog met wat zich in jouw binnenste afspeelt. Door samen te ontdekken wat je bezielt (en wat je mogelijk belemmert) ontstaat er ruimte voor beweging en ontwikkeling.

  Ik heb een opleiding gevolgd aan De Kleine Tiki in Breda. Binnen deze opleiding is de methodiek van het Kunstzinnig Dynamisch Coachen (KDC) ontwikkeld. KDC is een manier om creatief en kunstzinnig te werken aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het gebruik van deze overzichtelijke beeldende methodiek leidt tot diepgaande inzichten en wezenlijke veranderingen in leven of werk. Sinds 2017 ben ik als groepsdocent verbonden aan deze opleiding.  

  Ter verdieping van mijn loopbaanbegeleiding heb ik de opleiding Creatief (Levens)Loopbaan Counselor bij Studio Mattias in Driebergen doorlopen.  Beide opleidingen maken gebruik van inzichten uit de Creatieve Therapie, Mindfulness en Psychosynthese. Psychosynthese is een reis naar je eigen innerlijke wijsheid waarbij je leert stuurman of stuurvrouw te worden over je eigen leven.

  Binnen HACR wil ik me vooral toeleggen op coaching en samenwerking binnen hondenscholen. Goed teamwork vraagt om individuele teamleden die van elkaars kracht en sterke kanten gebruik weten te maken en die elkaar coachen en feedback durven te geven.

  En heb ik daarnaast ook iets met dieren?
  Jazeker!.
  In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn hond Sjonnie onderweg in de bossen en velden rondom Herkenbosch.

   

 • Suzy Boeijmeer, Docent Kynologisch Instructeur

  Ik ben van huis uit opgegroeid met Ierse Setters.
  Onze eerste eigen hond kwam uit het asiel en was een kruising Mechelse herder. Ik heb hier veel van geleerd en dat smaakte naar meer.

  In 1994 ben ik in contact gekomen met KC Roermond_Echt en ben hier begonnen met mijn 2e Golden Retriever.  Daarna ben ik gevallen voor de Oud Duitse Herders.Op dit moment heb ik er nog 2, één van 6 jaar en een echte puber van een jaar.

  Bij de K.C ben ik ook begonnen als instructeur en heb mijn eerste opleiding binnen de vereniging gehad, en daarna bij Cynophilia. Verder ook destijds de AKK gedaan en E&B (exterieur en beweging).

  In de loop der jaren is er veel veranderd en weer een opfris cursus gedaan bij HACR, gevolgd door een groot aantal workshops variërend van Perfect Recall tot Obedience. Op dit moment geef ik van pup tot en met GG 1,2 en 3 les en Balans en Coördinatie.

  Omdat ik met mijn eigen hond tegen nogal wat problemen ben aan gelopen, omtrent gedrag en een blessure ,ben ik begonnen met Balans en Coördinatie, hetgeen een verbluffend resultaat had.

  De interesse was inmiddels gewekt en ik ben me hierin verder gaan verdiepen, met als resultaat de introductie van Balans & Coördinatie binnen de KC.